Četvrtak 17 Listopad 2019
Internet portali Deutsche Welle

Deutsche Welle

Sajam u Frankfurtu tijekom pet dana nudi mnoštvo knjiga, kulturnim zbivanja i rasprava. U Frankfurt „književnim vlakom“ stižu pisci i njihovi snovi iz Norveške. Ali se raspravlja i o ljudskim pravima i slobodama.
Read more...
Sastanak na vrhu šefova država i vlada EU-a u četvrtak i petak mogao bi biti napetiji nego inače. Previše je otvorenih pitanja oko kojih nema suglasnosti Berlina i Pariza. DW donosi pregled najvažnijih.
Read more...
Helge Achenbach je svojedobno kupovao umjetnine i za najbogatije, umjetnici i galeristi su se gurali da budu u njegovoj blizini. Ali – novac je velik, tijelo je slabo. Nakon zatvora je objavio autobiografiju.
Read more...
Iza povlačenja američkih vojnika iz sjeverne Sirije mogli bi se kriti geostrateški interesi, smatra Josef Braml. Pogled se sad okreće prema Iranu.
Read more...
30.000 vozača kamiona svake godine u Njemačkoj odlazi u mirovinu, a robe za prijevoz ima sve više. Prijevoznici su već očajni u potrazi za vozačima, no rijetki se sjete i „ljepšeg spola“.
Read more...
Prilikom dodjele Njemačke književne nagrade je dobitnik Saša Stanišić tu prigodu iskoristio za žestoku kritiku Handkea. Niz njemačkih novina iscrpno piše o tom sukobu „istina“ o Jugoslaviji.
Read more...
Je li otac srbijanskog ministra policije umiješan u sumnjivu trgovinu oružjem? Državni organi nisu potražili odgovor na to pitanje, nego su uhitili zaposlenika tvornice oružja koji je upozorio na nepravilnosti.
Read more...
Odakle ideje autorima "krimića"? 16 Oct 2019 | 8:10 am
Izdavači dobro znaju da će veliku nakladu imati prije svega s kriminalističkim romanima. Odakle njihovim autorima ideje za priču? Pitali smo neke od autora.
Read more...
Turska ofanziva u Siriji natjerala je desetke tisuća Kurda u bijeg. Na strani Ankare se bori šarolika fronta plaćenika; za neke kažu da su brutalni džihadisti. Optužbe su teške, a nije lako odvojiti istinu od propagande.
Read more...
Život od tezge do tezge 15 Oct 2019 | 2:07 pm
Beogradski taksisti već danima blokiraju promet u znak prosvjeda protiv konkurentske digitalne platforme CarGo. No takve platforme nemaju samo negativne posljedice za taksiste, nego i za cijelo gospodarstvo.
Read more...
Književnik koji potječe iz BiH dobio je Njemačku književnu nagradu za roman „Porijeklo“. Na dodjeli je kritizirao dodjelu Nobelove nagrade Peteru Handkeu.
Read more...
Nijedan čovjek na svijetu ne mora biti gladan jer hrane ima dovoljno, pokazuje novi indeks gladi. No još uvijek gladuje 822 ljudi. Glavni razlozi su siromaštvo, oružani sukobi i klimatske promjene.
Read more...

QR-code

qrcode

Tko je prijavljen

Trenutno aktivnih Gostiju: 5