Subota 14 Prosinac 2019
Internet portali Deutsche Welle

Deutsche Welle

Kada je Dana Regev prije pet godina stigla u Njemačku, puno toga joj je bilo novo i neshvatljivo. Evo njene liste: od propuha i jurnjave autocestama do ljubavi prema papiru i čudnih njemačkih muškaraca.
Read more...
Ove riječi bile su poruka Ratka Mladića Bošnjacima prije masakra u Kravici, podsjetio je jedan svjedok na suđenju u Beogradu. U tom mjestu pokraj Srebrenice ubijeno je 1.313 bošnjačkih civila.
Read more...
Ujedinjenje s Albanijom – jednoga dana, u budućnosti – vidim kao uspjeh Kosova, kaže u intervjuu za DW Albin Kurti, mandatar za sastav nove kosovske vlade. Dijalog sa Srbijom, dodaje, neće biti prvi prioritet.
Read more...
Konzervativci Borisa Johnsona mogu računati s apsolutnom većinom u britanskom parlamentu. To znači da će moći zemlju izvesti iz EU-a krajem siječnja. U Škotskoj su pobjedu odnijeli zagovornici neovisnosti.
Read more...
Za vrijeme misije ISAF u Afganistanu njemačka vojska je zapošljavala brojne lokalne zaposlenike. Nekima je zbog toga bio život u opasnosti pa su pobjegli u Njemačku. Ali, sada imaju dojam da ni ovdje nisu dobrodošli.
Read more...
Za duhansku industriju u Njemačkoj na pomolu su teški dani. Uskoro bi trebala biti usvojena radikalna zabrana reklamiranja cigareta i drugih duhanskih proizvoda.
Read more...
Novinarska ruta u BiH 13 Dec 2019 | 6:35 am
Neki mediji u Bosni i Hercegovini umjesto da se bave problemima migranata zbog zimskih uvjeta, šire dezinformacije i antimigrantsko raspoloženje. A i odnos vlasti prema novinarima je ponekad neprofesionalan.
Read more...
Njemački e-auto za široke mase 12 Dec 2019 | 11:32 am
Mnogi žele elektroautomobil, ali malo njih si ga može i priuštiti – mada je njemačka vlada uvela premiju od 6.000 eura za e-automobile. No tvrtka e.Go Mobile od nedavno nudi „e-auto za široke mase“ njemačke proizvodnje.
Read more...
Europska komisija predstavila je plan u pedeset točaka za borbu protiv klimatskih promjena. Nije sve utanačeno, ali su najavljeni koraci – veliki. Jasno je da će naš dosadašnji način života postati mnogo skuplji.
Read more...
Radi se o Brexitu i kraju politike štednje - ali brojnim Britancima teško pada izbor između Johnsona i Corbyna.
Read more...
Njemačke klinike spremne su platiti i do 15.000 eura za dovođenje jednog medicinskog djelatnika s Balkana. A dovode se na tisuće ljudi godišnje. U tom poslu se vrte veliki novci, a vrhnje obiru posrednici.
Read more...
Mađarski parlament je usvojio nove antidemokratske zakone među kojima su i drastične sankcije protiv nepopularnih parlamentaraca. O Orbánu ne treba gajiti iluzije, smatra Keno Verseck.
Read more...

QR-code

qrcode

Tko je prijavljen

Trenutno aktivnih Gostiju: 6